19 Aralık 2012 Çarşamba

Kilitli Parke Taşı

,

Kilitli parke taşı kaldırım taşları arasında sıkça tercih edilen bir yer döşeme taşıdır. Kilitli parke taşı oldukça sağlam ve dayanıklıdır. Kilitli parke taşı sağlam ve estetiktir kilitli parke taşı ucuz maliyetli bir yer döşeme taşıdır. Kilitli parke taşı 6cm 8cm likleri vardır. Ayrıca değişik renklerini de bulmak mümkündür kilitli parke taşı döşenmesi zahmetli bir iş tir ince ve detaylı işçilik ister kilitli parke taşı altına çekilen mastarda çok önemlidir. Mastar çekilecek malzeme taş kırıklarından meydana gelen toz olmasında fayda vardır.
Toz dediğimiz malzeme sayesinde kilitli parke taşında kaymalar meydana gelmez kilitli parke taşı nerelere döşenebilir kilitli parke taşını otopark, villa etrafı kapı önlerine apartman tretuvarlarına güvenle tercih edebilirsiniz ama kilitli parke taşında kalite çok önemlidir. Kalitesiz bir kilitli parke taşından istediğiniz verimi alamazsınız çok kısa bir süre sonra taş yüzeyinde kavlamalar kırılmalar meydana gelebilir. Kilitli parke taşı döşetmeye karar verdiğiniz zaman parke alırken TS damgası olmasına dikkat edilmelidir. Tabi ki Kilitli parke taşı kalitesi kadar da döşeme yapacak ustanın becerisi de çok önemlidir. Kilitli parke taşında amatörce döşeme olamaz taş üzerinde su birikintileri meydana gelebilir. Kilitli taş döşemesinden önce zemin gözden geçirilmelidir ki taş çökmesin kilitli parke taşı basınca karşıda çok sağlamdır. En ağır araçların üzerine çıkmasında bile kırılmalar meydana gelmez kilitli parke taşı tek kişi ile yapılacak bir iş değildir.
Kilitli parke taşı döşemesi 4 ve ya üzeri kişi ile döşenir akşama kadar taş çekmek kolay bir iş değildir. Kilitli parke taşı ilk görünümde oldukça kolay görünse de oldukça zordur kilitli parke taşı döşenmesinden önce gönyesi alınır ipler çekilir ve taş döşeme işlemi başlar renkli kilitli parke taşları ile desenlerde verile bilir. Kilitli parke taşı döşeme işlevi bittikten sonra üzerine baskı makinesi vurularak taşın sıkışması sağlanır ve üzerine mil kum denen ince kum serilerek taş aralıkları doldurula bilir. Kilitli parke taşı yer döşeme taşları arasında en güvenilir olanıdır. Dikkat edersek belediyeler kaldırım çalışmalarında genelde kilitli parke taşı tercih eder. Beton attırsak daha sağlam olur mu diyen müşterilerimiz var beton atıla bilir ama garanti verilmez betonda en geç 2 yıl içerisinde çatlamalar olur ufacık bir kısmı bile çatlasa gerisi çorap söküğü gibi gelir. Ama kilitli parke taşında öyle bir sorun yok bir tane taş kırılsa ya da çökse bir ustaya gerek duymadan taşı çıkarıp yenisi ile değiştirile bilir.
Kilitli parke taşı döşemesi yaptırmak istediğiniz zaman yada fikir alış verişinde bulunmak için bizi araya bilirsiniz

0 yorum to “Kilitli Parke Taşı”

Yorum Gönder

 

Kilitli Parke Taşı 0543 621 80 77 Copyright © Tüm hakları saklıdır. Blogger temaları - Facebook